تاريخ : جمعه 6 ارديبهشت 1392برچسب:, | 17:19 | نویسنده : بهزاد دالوند

 

ـ پی و فنداسیون
ـ ستون
ـ تیر
ـ تیرهای فرعی ) تیرچه(
ـ پله
ـ بادبند
ـ سقف
مراحل اجرا
شرایط پی كنی و پی ریزی همانند ساختمان بنایی است با این تفاوت كهدر ساختمان اسكلتی دیگر كلدف بندی نداریم و پی نواری زیر دیوار باربر دیگر اجرا نمیشود وتمام اعضای باربر كناری و داخلی را ستونهای فلزی تشكیل می دهند .
در اینجا نیز با تو جه به مقاومت خاك وبارهای وارده می توان ازانواع پی استفاده كرد كه به شرح زیر آمده است .
1ـ فنداسیونمنفرد یا تك
2ـ فنداسیوننواری
3ـ فنداسیون رادیه ( گسترده (
فنداسیون منفرد یا تك
با توجه به كاربری ساختمان ، بارهای وارده و مكانیك خاك واینكهساختمان در منطقه زلزله خیز قرار دارد یا نه عرض و ارتفاع و طول پی زیر هر ستونمشخص می شود كه یك مكعب است و این پی ها توسط كلافهای افقی كه معمولاً از مقطعكوچكتری برخودارند به هم وصل می شوند تا پی ساختمان پیوسته عمل كند و بعد عملیاتآرماتور بندی و مش بندی طبق آنچه در ساختمان بنایی تو ضیح داده شد انجام می پذیرد .
با توجه به آكس بندی كه در پلان فنداسیون صورت پذیرفته ودر آن كهازتفاع داده شده است در چندین نقطه از پی ساختمان میگردهایی را می كارد و توسطشیلنگ تراز به ارتفاع داده شده در پلان فنداسیون كه معمولاً آن را با (0 0 .0 ± ) نمایش می دهند علامت ها ی را می زنند كهارتفاع( 0 .0 ± ) یا از زمین كناری بلند تراست در آن صورت ارتفاع مربوط به زمین با علامت منفی نوشته شده و یا پایین تر اززمین كناری است .كه درآن صورت با علامت مثبتنوشته می شود
پس ازآن كه علامت گذاری تمام شد بر طبق آكسی در نقشه آورده شدهریسمانی در یك آكس طولی و یك آكس عرض می بندند به طوری در محل قرار گیری بیس پلیتهادو ریسمان كاملاً بر هم عمود باشند كه محل برخورد دو ریسمان وسط بیس پلیت خواهد بودو ریسمانها در اینجا نقش تراز راهم بازی می كنند چون دو طرف ریسمان به یك تراز بستهشده است با كار تمام بیس پلیتهای یك آكس كاملاً به موازات هم و در تر از یكدیگرقرار می گیرند زیرا اگر بیس پلیتها در یك تراز نباشند به همان ترتیب سقف ساختماننیز تراز نخواهد بود و این یك ایراد بزرگ برای ساختمان به شمار می رود .
بعد از عملیات بتن ریزی بیس پلیتها مجدداً باز و دوباره ملات نرمهزیر آن می ریزند و توسط پیچها تراز می كنند یعنی عملیات هواگیری انجام می دهند چوناحتمال دارد هنگام بتن ریزی بتن كاملاً زیر پلیت را پر نكرده باشد .
فنداسیون نواری
فنداسیون نواری دو طرفه و نواری یك طرفه است كه بر حسب موقعیتجغرافیایی منطقه و زلزله خیز بودن منطقه و بارهای وارده در روی فنداسیون از نوع یكطرفه یا دو طرفه استفاده می شود كه نوع دو طرفه یا مشبك نسبت به نوع یك طرفه قوی تراست .
فنداسیون منفرد
در اینجا چیزی به نام شناژ نداریم و عرض و ارتفاع مقطع چه زیر بتنو چه در قسمتهای دیگر یكسان است ولی در نوع یك طرفه ، همانطور كه از اسمش پیدا استدر یك جهت پی منفرد ولی در جهت نواری است .
فنداسیون رادیه ) گسترده (
در برخی موارد بر اساس بارهای وارده و اینكه منطقه زلزله خیز و یاخاك مقاومت كافی ندارد عرض پی های نواری دو طرفه یا مشبك به قدری بزرگ می شود كهمجبور هستی كل كف ساختمان آرماتور بندی وبتون ریزی كنیم كه به آن پی رادیه یاگسترده گفته می شود . ودر مناطق ما برایساختمانهای بزرگ از این نوع پی استفاده می شود .
قبل از اینكه ستونها نصب گردند توسط جوشكاران و با توجه به نقشهتیپ بندی ستونها در روی زمین قبلاً آماده می شوند كه در زیر شرح آن آمده است .
باتوجه به ارتفاع فاصله دو ارتفاع و فاصله دو پروفیل كه در یكستون شركت دارند آنها قبلاً به ارتفاع مورد نظر بریده شده و روی پروفیل قرار دادهمی شوند واین پروفیلها عمود بر هم هستند تا پروفیل ستون كه جوشكاری می شود از زمینفاصله داشته باشد و را حتر بتوان آن برگرداند تا دو طرف آن جوشكاری شود.
بعد از اینكه دو پروفیل مورد نظر در محل قرار گرفت با توجه بهاینكه چه پلیتهایی روی آن جوشكاری شود كه معمولاً‌ در طبقات پائین برای ساختمان چندطبقه از پلیت سرتاسری استفاده می شود . عملیاتجوشكاری انجام می گیرد .
و پلیتها به اندازه ها و ارتفاع مورد نظر و در فواصل مشخص شده درنقشه جوشكاری می شوند كه در محل اتصال سقف از پلیتهای بزرگتری استفاده می شود و اگردر محل اتصال سقف بادبند نیز اتصال داده شود از پلیتهای بزرگتر نسبت به پلیتهای سقفاستفاده می شود كه همه در نمای تیپ بندی ستون در نقشه داده شده است . به مثال اگر برای سقف از PL 60*23*1 استفاده كنیم برای بادبندی از PL120*23*1(B.R) استفاده می كنیم .
بعد از اینكه ستونها آماده شدن روی بیس پلیتها نبشی هایی را در یكجهت كه باهم ریسمان هستند جوش می دهند و محل قرار گیری ستون را مشخص می كند بعد همتوسط جرثقیل ستونها روی بیس پلیت قرار داده شده و به نبشی ها تكیه داده می شوند ودر واقع كار نبشی ها این است كه نگذارد ستونها تكان بخورد سپس ستونها را از چهارطرف جوشكاری می كنند و شاغول می نماید بدین تزتیب ستونها جهت اتصال تیرها آماده میشود .
با توجه نبشی های زیر سری كه برای اتنصال تیرها و شاه تیرها قرارداده شده است عملیات تیر ریزی صورت می پذیرد در پلان تیر ریزی شماره تیرها و محلاتصال آنها مشخص شده است اگر تیر لانه زنبوری باشد قبلاً روی زمین توسط جوشكارانساخته می شود ودر محل نصب می گردد ودر واقع سقف جهت اجرا آماده می شود كه معمولاً‌از تیرچه بلوك استفاده می شود .
بادبندهایی كه برای مقابله با نبروهای جانبی (WL) مورد استفاده قرار می گیرند عبارتنداز :
ـ بادبند ضربدری
ـ بادبند V شكل شامل Vشكل باز و بسته است
ـ بادبند 8 شكل شامل 8 شكل باز و بسته است
ـ بادبندK شكل و ...
بادبندها اعضا كششی فشاری هستند كه برای مقابله با نیروهای جانبیدر نظرگرفته می شوند و مانع كج شدن اسكلت ساختمان درهنگام اعمال نیروی جانبی میگردند كه باید در یك ساختمان به صورت متقارن اجرا گردند یعنی در هر چهار طزفساختمان باید بكار گرفته شوند كه بر حسب دلایل معماری میتوان از انواع بادبنداستفاده كرد .
بطور مثال در جاهایی كه می خواهیم از پنجره یا نور گیر و حتی دراستفاده كنیم باد بند 8 شكل باز بهترین گزینهبرای ما خواهد بود ولی از لحاظ مقاومت K شكلبهترین حالت برای یك دیوار بادبندی می باشد .
عرض وارتفاع پلیتها قبلاً با توجه به طول جوش و زاویه اتصال تیربادبند محاسبه شده است و اینكه نوع تیر باد بند از نبشی یا ناو دانی را سالم به دوپلیت گوشه جوش می دهند و توسط لقمه كه پلیت كوچكی دو ناو دانی را به هم جوش می دهندو در جهت دیگر ناودانی دو قسمت كرده ودر قسمت اتصال و تیر قبلی توسط پلیت به هم جوشمی دهند و بدین ترتیب دیوار بادبندی آماده می شود .
اما اگر بادبند 8 شكل باز یابسته باشد تمام ناو دانی سالم و طول مورد جوش داده می شود اجرای آن راحتر است .
برای ساختمان اسكلت فلزی معمولااز پله فلزی با شمشیری های پروفیلآهن استفاده می شود كه اندازه آنها در پلان تیرریزی داده می شود و طول آن نیز مشخصو توسط جوشكار قبلاً آماده و در محل نصب می گردد .
برای پوشش بین شمشیریهای پله می توان از مصالح سقف استفادهكردمانندتیرچه بلوك كه تیرچه های آن هم مثل تیرچه های سقف سفارش داده شده و حمل تادر محل مورد نظر قرار گیرد و همانند عملیات سقف تیرچه بلوك بتن ریزی می شود .


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







  • قالب میهن بلاگ
  • سایت بک لینک